Saturday, April 19, 2008

Pengar löser alla problem...

Ingen kan ju ha missat utredningen som föreslår marknadshyror.

Som Barbro Engman skriver i DN Debatt: "de allmännyttiga bostadsföretagen är skyldiga att ombilda sina lägenheter till bostadsrätt om det ger högre vinst och de får inte bygga lekplatser, "om dessa inte bidrar till en bättre lönsamhet"".

"Ernst & Young har deklarerat att sammanställningen är gjord efter anvisningar från Fastighetsägarna och tar inte något självständigt ansvar för den."

Frågan på allas läppar är ju varför? Om man ska man vinna röster till sitt parti finns det ju klart fler hyresgäster än det finns fastighetsägare. Så varför göra sig till ovän med så extremt många väljare?
Tror han att inflationen minskar om hundratusentals hyresgäster vill ha 40% högre lön för att kunna bo kvar? Har han haft sex med store Cthulhu som inte ringer tillbaka om han inte gör sig till den störste Svarte Petter riket skådat? Vill karln ha rent krig eller har han bara som vi säger här på västkusten "tappat det"?

Istanes, här verkar ligga en hel kennel begravd.

Ingen kan hålla tyst om: , , , , ,

2 comments:

Charlotte said...

Haha, sex med Cthuluh måste vara förklaringen... Men allvarligt talat, visst är detta fasansfullt. Jag bor själv rätt centralt i Malmö och kan garanterat inte bo kvar särskilt länge om det här förslaget går igenom. Det blir till att flytta ut till en koja i skogen..nä men nåt liknande kanske.

jacobsteel said...

marknadshyror är helt obegripligt. ur nästan vilken synvinkel som helst är det en extremt dålig idé.

jag fattar faktiskt inte vad som flugit i dom, här luktar nån som drar i trådar lååååång väg. om inte annat för att det är så sjukt otaktiskt...