Tuesday, March 20, 2007

gbg centralstation idag...

Inte undra på. Enligt GP ledde misstag i detalj- planen till att järvägs- hotellet Kung Karl idag revs. Byggnadsantikvarien är kritisk men maktlös.

Ägaren Carl Henrik Brandel får visa hela stan att han ingen smak har och Göteborgarna blir av med både sin historia och sin utsikt.

"Sex års ritande"??? Med förbundna ögon då? --- Jag är ledsen, Akke Zimdal, din skiss är standard fegisarkiktur med färger från glassdisken. Som om det ens var möjligt lyckas eländet faktiskt se ännu fulare ut på JK byggs hemsida. Skäms på er! Hela gänget.

Andra bloggar om: , , , , ,

4 comments:

Tyskfan said...

Jag får fan ont i hjärtat.
Varför måste de riva hela tiden?
Det går att bygga nytt i Göteborg, utan att riva något.
En stad kan växa utåt. Det är så en stad växer.
Inte genom rivning-bebyggelse.

Så himla konstigt.
Sen att det var ett ståtligt hus de rev... det gör det ännu mer sinnessjukt.

Apor.

Rollx said...

Instämmer att nya hotell opera är gääääsp. Varför är dom flesta nybyggnationer så totalt fantasilösa i detta land ?.

Fast jag gissar på att arkitekterna är "snöpta" här hemma i Svedala. Dom är hårt hållna, och får inte fritt spelrum för sin kreativitet.

Det finns en dum regel som säger att
samtliga byggnader MÅSTE ! smälta in i stadsbilden. Ingenting får sticka ut. Djuuup suck. :)

jacobsteel said...

Ska nånting rivas är det Femman, idiotnybygget Sheraton... eländet där akuten ligger i Haga... dom som ritade det borde inte ens anförtros med Lego.

Anonymous said...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園