Monday, February 04, 2008

veckans teckning...

Antagningsprovsteckning för ett illustratörsjobb... som jag bl a pillade med istället för att gå på bio...

I år måste jag annars säga att "rätt film vann", både "Istället för Abrakadabra" och Låt den rätte komma in" vart personliga favoriter.

Andra höjdpunkter var Bunuels "Los Olvidados" och som sagt, "Den vita sporten". Och att njuta Göteborgs sista singelbiografer (ryktet går att Royal, Palladium och Capitol allihop hotas av snar nerläggning, bitvis för att varken SF eller SFI gillar singelbiografer nog, men mer om det senare...)

För tusan! Bevara Göteborgs singelbiografer, ge barnarbetarna lite fritid. Göteborg behöver inte fler gallerior!

Andra bloggar om: , ,

5 comments:

Jenny Morelli said...

Låt den rätte komma in! vad kul att den är bra! Funkade huvudpersonen? min dotter (12)ville provfilma för den rollen...jag var lite tveksam faktiskt

jacobsteel said...

absolut, "låt den rätte..." funkade. Eli var alldeles utmärkt (Oscar också, jag tyckte alla barnen var bra faktiskt), men tja, Eli-rollen är ju minst sagt en komplicerad roll. ojoj... man blev imponerad av att dom gjorde det så konsekvent...

och filmen vart riktigt bra, lågmäld och vintrig och tyst och lite annorlunda. En film och ensamhet och lojalitet... det enda på minuskontot blir lite överorkestrerad musik ibland (piano-spelet var toppen, men smet-stråkarna för mycket, minimalistisk elektronika eller nåt typ Burial hade varit toppen). Annars var det överlag väldigt välspelat och hemligt. Typ "torftigt och slitet och bortglömt" på ett bra sätt. :) (och just därför borde musiken undestrukit det mer).

Hanna said...

Singelbiografer. Är det sådana utan fästmanssäten, där man får gå på bio ensam om man vill?

jacobsteel said...

Exakt. Fästmanssofforna på Bergakungen är ett samhällsproblem... ;) Att ena parten är vänd _från_ duken är mindre farligt med tanke på vad SF ofta distribuerar... ;)

Nåväl, men "singelbiograf" är faktiskt ett väldigt märkligt ord. Och fult! Men vad säger man? jag bara helt fult försökte försvenska mitt gnäll på engelska... och ska ju erkännas, blev ju sådär... men vad kalla dom. Enstaka biografer? Ensam-dukar? Solitär-salonger?

Let The Good Times Roll said...

Hej Jacob

glöm inte säga till när det blir Bajsnödigt igen.

också det här låter kul (eller inte)

http://sydsvenskan.se/dygnetrunt/article297802.ece

kram!